marți, februarie 10

kingdom

Ieri ne-am strecurat printre examene si am fugit in gradina Cismigiu. Am gasit ce asteptam, covorul de flori de primavara asternut pentru noi. Am incalcat regula si am calcat iarba, pana sa ajung la gingasul si elgantul, dupa cum ii zice denumirea, Galanthus nivalis.

1.
Apoi, am mai trecut o data peste zalele ce simbolizau un gard, pentru a ajunge la Croscus sativus. Culoarea m-a atras cu o forta ce a invins teama de gardieni. Eu nu rup, eu fotografiez. Oricum, devenisem, pentru cateva minute, atractia parcului.
2.
A meritat chinuiala si spatele dezgolit, pamantul din cizme si praful de pe geanta cazuta de pe umar in gradina, precum si privirile perplexe ale maimutelor fashioniste din parc (ce stiu ele?!) !

3.
Multumecs pentru ghiocei! (Ce bine miroseau)

2 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

"Nu călcaţi iarba!" înseamnă să vezi natura ca la grădina zoologică. Faptul că eşti civilizat pentru că nu calci iarba într-un parc, este o idee greşită şi foarte puţin un fapt, omul are nevoie să simtă iarba pe piele, şi scoarţa copacilor, şi mirosul castanelor proaspăt crăpate... numai că noi nu mai suntem oameni, suntem doar nişte mutanţi biologic care seamănă cu ceea ce eram acum 10.000 de ani. În curând vom spune şi animalelor, nu poluaţi spaţiul deschis, mergeţi la toaletă.

macarOana spunea...

Da, asa este, mai avem nevoie si de iarba; din pacate, la noi, este mai bine sa fie interzis accesul in gradini, pentru ca romanul este cel care a ramas necivilizat, oriunde se gaseste un colt curat de natura, are tendinta sa il distruga! se stie ce se intampla cand se duce romanul la un gratarel la iarba verde! si cum nici turismul nu misca un gunoi in urma lui, totul ajunge in paragina, doar vorbe, fara fapte!

Two Hearted Spiders

"Începe. Te trezești. Ceva e schimbat. Ceva nu mai e ca înainte de ieri. Ai vrea...Dar ignori. Urmează o cafea, mic dejun. Încerci să t...